Accueil » Nieuws » AdBlue vehicles » 5 tips om verantwoordelijker te rijden

5 tips om verantwoordelijker te rijden

Tips om minder met de auto te vervuilen

Milieubewust rijden, je auto goed onderhouden, kiezen voor hoogwaardige brandstoffen en rijden zonder overbodige spullen zijn slechts enkele tips om het brandstofverbruik en de vervuiling tijdens het autorijden te verminderen.

Schijnwerpers op deze oplossingen met ChangeforBlue.

 

De voordelen van milieubewust rijden

Door soepel en rustig te rijden kun je op milieubewuste manier rijden. Vermijd sterke versnellingen en vertragingen die te snel zijn en geef de voorkeur aan een soepelere rit. Daarom is het raadzaam om tegen een gepast toerental te rijden, je versnelling aan te passen en mogelijke vertragingen te anticiperen.

 

Een snelheidsreductie van 10 km/u vermindert de CO2-uitstoot met 12,5% over een afstand van 500 km. Een andere eenvoudige oplossing om het verbruik en de vervuiling tijdens het rijden te beperken , is het uitschakelen van de motor als je voertuig stilstaat.

 

> Lees ook : Hoe kun je als milieubewuste bestuurder je impact op het milieu verminderen?

Voertuigonderhoud

Zorgen voor een goede bandenspanning, vervangen van filters, verversen van olie: een goed onderhouden voertuig verbruikt minder brandstof en vervuilt minder. Regelmatig onderhoud kan de uitstoot van vervuilende stoffen tot 20% verminderen in vergelijking met een slecht onderhouden voertuig.

 

Wist je dat? Als je dieselvoertuig een AdBlue®-tank heeft, help je de luchtkwaliteit te verbeteren. Sterker nog, AdBlue® in combinatie met de SCR-technologie elimineert bijna alle stikstofoxide-emissies (NOx) van een dieselmotor.

Een hoogwaardige brandstof kiezen

Of je nu kiest voor benzine of diesel, je kunt kiezen voor hoogwaardige brandstoffen zoals Excellium.

Excellium vermindert de verstopping van de motor, waardoor het brandstofverbruik en de uitstoot van CO2 en vervuilende stoffen afneemt:

 

  • Een schone motor verbruikt minder brandstof: Een vuile motor kan het brandstofverbruik verhogen en daarom is het schoonhouden van de motor van essentieel belang voor het behoud van de efficiëntie. De reinigingstechnologieën in Excellium verminderen het brandstofverbruik.
  • Een schone motor vervuilt minder: Door de motor soepeler te laten draaien, draagt Excellium bij aan de vermindering van vervuilende emissies (koolmonoxide, onverbrande koolwaterstoffen). Bovendien leidt de vermindering van het verbruik direct tot een vermindering van de CO2-uitstoot.
  • Een schone motor gaat langer mee: Door afzettingen te elimineren, helpt Excellium de prestaties van de motor te behouden en de levensduur te verlengen.

 

> Lees ook: CO2-emissienormen voor auto’s en bedrijfsvoertuigen: wat je moet weten

Licht rijden

Het is niet verwonderlijk dat hoe meer een auto geladen is, hoe meer brandstof hij zal verbruiken en hoe meer hij zal vervuilen. Het is daarom raadzaam om je voertuig te ontdoen van onnodige accessoires zoals dakdragers en dakkoffers. Hoewel ze niet noodzakelijkerwijs erg zwaar zijn, beïnvloeden deze elementen de aerodynamica van het voertuig en leiden ze tot overconsumptie. Als je hem niet gebruikt, kunt je ook je trekhaak verwijderen om een paar kilo’s te besparen, en je kunt ook alle onnodige spullen uit je kofferbak halen.

Vermijd het overbodige

Om het brandstofverbruik van je voertuig te beperken, laad je beter je telefoon, externe batterij of GPS niet in je auto op. De elektriciteit die aan deze apparaten wordt geleverd, wordt opgewekt door de motor, wat leidt tot een hoger brandstofverbruik. Hetzelfde geldt voor de airconditioning, die het verbruik met 7% verhoogt en gassen gebruikt die bijdragen aan het broeikaseffect.