Accueil » Nieuws » AdBlue vehicles » AdBlue kopen: alle opties

AdBlue® kopen: alle opties

où acheter de l’AdBlue®

U hebt AdBlue®nodig voor uw dieselwagen. Waar het te vinden? Welke methode te gebruiken? In bidons of aan de pomp? We zetten de schijnwerpers op de verschillende opties ter beschikking.

 

Stap 1: het AdBlue® -verbruik opvolgen

 

Uw AdBlue®-verbruik hangt af van het type voertuig, uw rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers per jaar. Om uw verbruik van AdBlue® te kunnen berekenen, kunt u gebruik maken van onze online similator.

 

Bijvoorbeeld: voor een Peugeot 208 van 2020 die elk jaar 20.000 kilometer aflegt, zijn jaarlijks 4 bidons van AdBlue® voldoende.

 

> Lees ook: AdBlue®: bij welke dieselwagens te gebruiken?

 

Stap 2: Het juiste type voor uw verbruik vinden

 

AdBlue® is in verschillende vormen in tankstations te vinden.

 

In bidons beschikbaar in de winkel

Voor personenwagens wordt AdBlue® in alle tankstations van TotalEnergies in verschillende vormen aangeboden:

  • in bidons van 5 liter, de minimumhoeveelheid om het AdBlue®-lampje te doen doven;
  • in bidons van 10 liters, tegen een voordeligere prijs per liter

 

Alle deze bidons zijn voorzien met een speciale gietmond om de tank vlot te kunnen vullen.

 

 

Aan de pomp van een tankstation

TotalEnergies biedt ook AdBlue® direct aan de pomp van  bepaalde tankstations aan. Momenteel worden deze pompen stapsgewijs in het hele Europese net ingevoerd. Er zijn reeds meer dan 400 tankstations met AdBlue® -pompen voor personenwagens in heel Europa, waarvan meer dan 200 in Frankrijk.

 

Hoe de tank vullen aan de pomp? Neem het AdBlue®-tankpistool en steek dit in de AdBlue®-tank. Houd er echter rekening mee dat de pomp vooral bedoeld is voor die wagens waarvan de AdBlue®-tank net naast de dieseltank ligt. AdBlue®-tanks in de koffer of onder de motorkap zijn minder geschikt voor het bijtanken aan de pomp. Gebruik in dat geval een bidon.

 

Goed om te weten

Let erop dat u zich niet vergist tussen de AdBlue®-pompen voor personenwagens en die voor vrachtwagens, want deze laatste hebben een hoger debiet en zijn daarom uitsluitend voor vrachtwagens bedoeld.

 

Wist u dit?

AdBlue® mag niet in de dieseltank worden gegoten (en vice versa) maar moet in de speciale tank daarvoor worden getankt. Deze bevindt zich ofwel in de koffer, ofwel naast de brandstoftank ofwel onder de motorkap. Als er tijdens het tanken spatten op de carrosserie of op uw kleding raken, spoel deze dan rijkelijk met schoon water, om blijvende vlekken te vermijden.

 

> Lees ook: AdBlue® bijtanken in beelden

 

AdBlue® nodig? Vind het dichtstbijzijnde TotalEnergies-tankstation dat AdBlue®-bidons of AdBlue®-pompen aanbiedt.