Home » Nieuws » AdBlue voertuig » AdBlue-lichtje aan: wat betekent het, wat moet je doen?

AdBlue®-lichtje aan: wat betekent het, wat moet je doen?

AdBlue®-lichtje aan: wat te doen?

Lichte dieselvoertuigen zien voorzien van een vulpeilindicator op het dashboard, vaak in de vorm van een verklikkerlichtje. Wat te doen als dit AdBlue®-lichtje aangaat? Hoe moet ik reageren? Het belangrijkste om te weten, met ChangeforBlue.

Wat geeft een brandend AdBlue®-lichtje aan?

Een brandend AdBlue®-lichtje waarschuwt je. Het vertelt je dat je met AdBlue® moet bijvullen. Als het begint te branden, weet je dat je nog een bereik hebt van 2.400 km. Houd er rekening mee dat je de tank moet vullen met ten minste 4 liter AdBlue® voordat het lichtje dooft.

 

Wist je dat? Wanneer de hoeveelheid AdBlue® in de tank voldoende is, kan het enkele minuten duren voordat het lichtje uitgaat. Als het blijft branden, neem dan contact op met je dealer om de werking van het systeem te controleren.

Hoe herken je het AdBlue®-lichtje op het dashboard?

Het AdBlue®-lichtje kan verschillen afhankelijk van de autofabrikant. Zo zijn de voertuigmodellen van de PSA-groep uitgerust met een “UREA”-verklikkerlichtje. Auto’s van Volkswagen hebben een indicator in de vorm van een benzinepomp. Raadpleeg de handleiding van je voertuig om te weten welke dashboardverlichting AdBlue® aangeeft.

 

» Zoek alle mogelijke indicatoren op de grafiek. AdBlue® tanken in beelden

Wat gebeurt er alsAdBlue® niet wordtbijgevuld?

Het AdBlue®-lichtje brandt maar je vind niet direct een gelegenheid om AdBlue® bij te tanken. Als je je tank na 2400 km nog niet hebt gevuld, kan je voertuig niet meer herstarten. Voertuigen met SCR-technologie zijn uitgerust met een elektronisch apparaat dat voorkomt dat de motor start bij gebrek aan AdBlue®. Je zult een professional moeten inschakelen om je te depanneren.

Ter herhaling: waar AdBlue® bijtanken?

Er zijn twee manieren om je AdBlue®-tank te vullen:

 

 

Je kunt op eigen houtje tanken, waarbij je ervoor zorgt dat je de vloeistof in de AdBlue®-tank giet en niet in de brandstoftank. De AdBlue®-tank is meestal te herkennen aan de blauwe dop. Deze bevindt zich vaak naast de brandstofdeur of kan ook onder de motorkap of in de kofferbak van het voertuig zitten.

 

Wist je dat? Het eigenhandig bijtanken van AdBlue® heeft geen invloed op de garantie van de fabrikant van je voertuig. Zorg er echter voor dat je de tank met een product van het merk AdBlue® vult.